Gresco

Τούρτα γιαούρτι με ζελέ ρόδι

BY IN Συνταγές On February 29, 2016

Από τον pastry chef: Αλέξανδρο Κόκκορη

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τη βανιλίνη, τοποθετούμε σε μπεν μαρί και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να φτάσει 35-37 βαθμούς. Αποσύρουμε και το χτυπάμε στο μίξερ έως ότου ασπρίσει και φουσκώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι ,το κακάο και το baking και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ψήνουμε σε τσέρκι 24-25 cm και 5 cm ύψος πάνω σε λαδόκολλα στους 170 για 35 λεπτά.

  • 200 γρ. αυγά ολόκληρα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 φιαλίδια βανιλίνη
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 30 γρ. κακάο
  • 5 γρ. baking

Για τη μους γιαούρτι:

Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα και το μέλι στο μίξερ μέχρι να δέσουν καλά. Σε ένα τηγανάκι και στην πιο χαμηλή φωτιά λιώνουμε τις ζελατίνες, αφού τις έχουμε στραγγίξει λίγο με το χέρι μας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε την χτυπημένη κρέμα με το γιαούρτι προσεκτικά. Ρίχνουμε τις ζελατίνες και ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά.

Κόβουμε ένα δίσκο από το παντεσπάνι πάχους 1,5 εκατοστό και το στρώνουμε στο τσέρκι. Από πάνω βάζουμε την κρέμα μας και στρώνουμε την επιφάνεια πολύ καλά 2 εκατοστά κάτω από το χείλος του τσερκιού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι GRESCO «Αγελάδες από σπίτι»
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. μέλι
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό.

Για το ζελέ:

Ζεσταίνουμε το χυμό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί -αλλά χωρίς να βράσει. Ανακατεύουμε και τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίσουμε καλά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και ρίχνουμε το ζελέ από πάνω απαλά μέχρι το χείλος.
Διακοσμούμε με μικρά φυλλαράκια από μέντα και με ένα μαχαιράκι τα βυθίζουμε (χωρίς να αναποδογυρίσουν) μέσα στο ζελέ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

  • 350 γρ. χυμό ρόδι 100%
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζελατίνη

SHARE THIS ON:

3 years ago / No Comments

29

FEB

No

Comments