Gresco

Σουφλέ γιαουρτιού με μαριναρισμένες φράουλες

BY IN Συνταγές On March 8, 2016

Από τον pastry chef: Αλέξανδρο Κόκκορη
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι GRESCO «Αγελάδες από σπίτι» 10%
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά XL
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά XL
  • 3 γρ. κρεμόριο
  • Βούτυρο και ζάχαρη για να μονώσουμε τα σκεύη

Για τις φράουλες:

  • ½ κιλό φράουλες κομμένες στα 4
  • 50 γρ. μαύρο ρούμι
  • 5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη

Μαρινάρουμε τις φράουλες με το ρούμι, τη ζάχαρη και το δυόσμο μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα στους 190. Αν έχει κάτω αντίσταση, καλό είναι να την ανάψουμε και αυτή.

Με λίγο μαλακό βουτυράκι και με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε 6-7 πυρίμαχα φορμάκια και στη συνέχεια τα ‘ντύνουμε’ με την ζάχαρη. Τινάζουμε την περίσσεια ζάχαρης και βάζουμε τα φορμάκια σε μια σχάρα του φούρνου (όχι σε ταψί).

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τους κρόκους, το αλάτι, το αλεύρι, και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα.

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και το κρεμόριο μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται αφρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 2-3 δόσεις, μέχρι να αποκτήσουμε μια σταθερή μαρέγκα.

Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το άλλο 1/3 και ανακατεύουμε ξανά πιο απαλά ώστε να μη χάσουμε όγκο. Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο, ανακατεύοντας με ακόμη περισσότερη προσοχή.

Γεμίζουμε τα φορμάκια περίπου στα ¾ και τα ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και με λίγες από τις φράουλες συνοδευτικά.

TIP: ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ


SHARE THIS ON:

3 years ago / No Comments

8

MAR

No

Comments