Gresco

Πλούσια μούς σοκολάτας με γιαούρτι

BY IN Συνταγές On March 8, 2016

Από τον pastry chef: Αλέξανδρο Κόκκορη
  • 260 γρ. Μαύρη σοκολάτα 70%, πολύ ψιλοκομμένη
  • 240 γρ. γάλα φρέσκο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι GRESCO «Αγελάδες από σπίτι» (απομακρύνουμε οποιαδήποτε περίσσεια ορού)
  • 30 γρ. ροδόνερο

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι και το ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα. Μετά από 1 λεπτό, αφού η σοκολάτα αρχίζει και λιώνει, ομογενοποιούμε το μίγμα με μια μαλακή σπάτουλα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει (γύρω στους 35 βαθμούς).

Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι, ανακατεύοντάς το έντονα για 30 δευτερόλεπτα. Ενσωματώνουμε το μίγμα σοκολάτας στο γιαούρτι ανακατεύοντας ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζουμε σε 6-7 κρυστάλλινα ποτήρια χαμηλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Προαιρετικά: Σερβίρουμε διακοσμώντας με μια ροζέτα από γιαούρτι, ρίχνουμε πάνω μια κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.


SHARE THIS ON:

3 years ago / No Comments

8

MAR

No

Comments

Comments are closed here.